Петък, 28 Октомври 2022 17:19

От днес училището разполага с нова библиотека

В навечерието на 1 ноември - Деня на народните будители в СУ "Н. Й. Вапцаров" - гр. Момчилград се откри напълно обновената училищна библиотека, която разполага с над 30 000 тома литература.Тази година училището отбелязва и 70 години от основаването си.

Библиотеката беше открита тържествено. На церемонията присътваха
заместник-кметът на гр.Момчилград инж. Алие Ибрахим, Мюзейда Пашалъ - началник-отдел "Хуманитарни дейности" и ПР-а на общината Мехмед Мехмед. РУО - Кърджали също ни уважиха с представителите си: Ангелина Костова, началник-отдел "Организационно-методическа дейност и контрол" и Албена Хорочева - старши експерт по български език и литература.

Директорът на училището Валя Чанева произнесе прочувствено слово и благодари на учениците и учителите, които са участвали в реализирането на този проект. Гостите, от своя страна, отправиха своите поздравителни адреси към Директора на училището и към учениците за по-високи успехи. По повод 70-годишнината от създаването на училището, учениците от гимназиален и прогимназиален етап рецитираха стихове на Никола Вапцаров.

След тържествената част, гостите разгледаха обновената библиотека.
Сега тя разполага със зала, оборудвана с лаптопи и таблети, където ще се провеждат и учебни занимания и извънкласни дейности. Модернизирането на библиотеката ще я направи по-привлекателна за учениците.

Прочетена 265 пъти Последно променена в Петък, 28 Октомври 2022 17:41