СУ "Н.Й.Вапцаров"

joomla templates

Баба Марта в училище

Е-мейл Печат ПДФ

Още с пристигането на първите ученици в СОУ "Н.Й.Вапцаров" настъпи оживление. То е свързано с идването на месец март - народното название, на което е Баба Марта. По стар езически обичай на този ден се връзват мартеници - направене от бял и червен конец. С връзването на мартениците се пожелава здраве и плодородие през годината. Според едно поверие мартеничката се сваля, когато се види или чуе кукувицата, която определя годините живот, на този който я е чул. Мартеницата се връзва на дърво, за предпочитане дрян, за да бъде цялата година здрава и щастлива.

По коридорите и класните стаи учениците си връзваха мартеници и си пожелаваха здраве и успехи в училище. Не бяха подминати и любимите учители -  и техните ръце бяха украсени с най-разнообразни мартенички и обсипани с пожелания за здраве и творчески успехи.

Дипломиране на випуск 2009

Е-мейл Печат ПДФ

На 23. 06.2009г . в 20.00 часа в двора на СОУ” Н.Й.Вапцаров” тържествено бяха раздадени дипломите на завършващите средно образование випуск 2008-2009 година. Абитуриентите от XIIa, XII”б” , XII”в” класове получиха своите дипломи в присъствието на Ръководството на училището, родители , учители и приятели на зрелостниците.

Тържеството откриха зам.директорите на училището – г-жа Мария Цоловска и г-жа Нермин Юмерова.

 

Приветствие към дипломантите поднесе г-жа М.Влахова – класен ръководител на XII б клас:  "Бъдете горди, защото всеки от вас е оставил следа от себе си тук и е допринесъл за факта, че СОУ „Н. Й. Вапцаров” е най-успешното училище в общината и едно от най-силните училища в областта."

Ден на ученическото самоуправление.

Е-мейл Печат ПДФ

На 08.05.2009 г. в СОУ „Н.Й.Вапцаров” – Момчилград се проведе за трета поредна година „Ден на ученическото самоуправление”. В този ден всички преподаватели, както и Ръководството на училището и администрацията бяха заместени при изпълнение на служебните си задължения от ученици. В „Ден на ученическото самоуправление” взеха участие 57 ученика от V XI класове.

Ученическо самоуправление

Е-мейл Печат ПДФ

На 08.05.2009г. петък предстои в училище да се проведе "Ден на ученическо самоуправление".

Страница 20 от 20

Безопасност на движението по пътищата

Правила за Обучение в условие на COVID 19

Образование В УСЛОВИЕ НА COVID 19

Poster final

Електронен дневник

Административни услуги

Връзка с нас

Telephone number of Администратор +35936312119 / +35936312254

ПРЕВОДАЧ/TRANSLATOR

Кои сме ние?

"Култура на етносите в община Момчилград-от минало към настояще"