СУ "Н.Й.Вапцаров"

joomla templates

КАК ДА ПРЕДПАЗИМ СЕБЕ СИ И ОКОЛНИТЕ ОТ ЗАБОЛЯВАНЕ?

Е-мейл Печат ПДФ

Мерки за намаляване на риска от заразяване с коронавирус

Е-мейл Печат ПДФ

3. март - Национален празник на България

Е-мейл Печат ПДФ

Днес, учениците от СУ „Н. Й. Вапцаров“ гр. Момчилград тържествено отбелязаха 3. март - Националния празник на Република България.

Днес е свещена дата за всички нас, защото на този ден преди 142 г. след 5-вековна османско робство, България възкръсва за нов живот. Една империя признава свободата на един малък, но корав народ. На 3. март 1878 г. е подписан Санстефанския мирен договор, с който отбелязваме края на една война. Тази война за нас – българите е символ на новото национално самочувствие и достойнство. Тя е едно ново начало за нашия народ!

В тържеството участваха ученици от IIIа кл., IVб, Vа кл., VIIб кл. и VIIIа кл.

Бяха изпълнени стихове и песни посветени на 3. март.

Към онези героични моменти ни върнаха учениците от проекта „Историческа работилница“ с р-л Бойка Атанасова. Те бяха подготвили презентация, посветена на Освобождението на България.

„Ден на розовата фланелка“ – срещу агресията в училище

Е-мейл Печат ПДФ

Учениците и учителите от Средно училище „ Н. Й. Вапцаров“ не останаха безразлични към Световния ден против тормоза в училище, известен като „ Ден на розовата фланелка“ . Всяка година последната сряда на месец февруари е посветена на борбата с тормоза в училище.

В беседи и разговори учители и ученици обсъдиха проблемите за тормоза в училище , за необходимостта да бъдем съпричастни и да не затваряме очите си, когато някой е подложен на насилие и унижение.

Ученици от прогимназиален и гимназиален етап  раздадоха розови лентички на учителите и на съучениците си под надслов „ Не  на тормоза“; „ Да спрем грубостта, обидите и ударите,  нека да гледаме на света през розови очила. Ние го можем“. 

Посещение на Регионалния исторически музей в Пловдив, секция „Еврика“ по НП „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул „Културните институции като образователна среда“

Е-мейл Печат ПДФ

На 12.11.2019г. учениците от 9а и 9б клас от СУ „Никола Йонков Вапцаров“ посетиха Регионалния исторически музей в Пловдив, секция „Еврика“ за изнасяне на урок на тема „Принципи на действие на съвременните мобилни устройства“ от тематичното разпределение по информационни технологии за VIII клас. Учениците видяха вълнуващия път на големите открития на XIX  и XX век. Чрез интерактивни игри  учениците имаха  възможност да експериментират и най-важното – да научат, че може да играят, докато превръщат добрите идеи в работещ  механизъм. Те се запознаха с открития в областта на мобилните комуникации. Имаха  възможност да се запознаят с делото на откривателя на телефона Александър Бел, да видят първите телефони и да направят сравнение със съвременните мобилни устройства. Пред учениците се изнесе  урок в извънучилищна среда.

Страница 10 от 20

Безопасност на движението по пътищата

Правила за Обучение в условие на COVID 19

Образование В УСЛОВИЕ НА COVID 19

Poster final

Електронен дневник

Административни услуги

Връзка с нас

Telephone number of Администратор +35936312119 / +35936312254

ПРЕВОДАЧ/TRANSLATOR

Кои сме ние?

"Култура на етносите в община Момчилград-от минало към настояще"