Сряда, 07 Юни 2023 19:14

Вапцаровци с успехи и изяви на състезанията по информатика и ИТ

През учебната 2022/2023 година учениците от 5-ти до 12-ти клас участваха в различни състезания и олимпиади по информатика и ИТ.

Масово участие имаше на международното състезание по информатика „Бобър“, което се проведе онлайн през месец ноември. Всички участници получиха сертификати, а Арда Халибрям е на 19-то място от 477 участници във възрастова група 5-7 клас.

Училището беше достойно представено на областния кръг на националната олимпиада по ИТ в гр. Кърджали от Керем Тефик – 6а клас и Арда Халибрям – 7а клас.

На националното състезание по информационни технологии, информатика и визуални изкуства от 7 до 12 клас, което се проведе от 2-ри до 4-ти юни в гр. Девин,  нашето училище има ученик сред първите 10  и това е Арда Халибрям. Той се класира на 8-мо място в категория „Front-End Web Development”, като се състезаваше в една възрастова група с учениците от гимназиален етап (8-12 клас). Много добро представяне имаха Георги Бибиновски от 9а клас в категория „Графичен дизайн“ и Селим Карасюлейман от 7б клас в категория „Front-End Web Development”.

Благодарение на усилията и подкрепата на учителите по информатика и ИТ – Ибрахим Ибрахим, Гюлджан Дауд и Сезгин Исмаил, нашите ученици участват в състезания и олимпиади и постигат успехи.

Пожелаваме на нашите ученици да развиват своите умения в областта на информатиката и информационните технологии и да постигат по-високи резултати!

Прочетена 492 пъти