Сряда, 03 Май 2023 10:41

Възпитаничка на СУ „Никола Й. Вапцаров“ трета на национално състезание по чужди езици, речеви и комуникативни умения "Аз мога - тук и сега"

Елиф Хабиб от 9а клас спечели бронзов медал на състезанието, което се проведе в Девин. Тя се  състезава във втора възрастова група 9-10 клас.

     Седмото поредно Национално състезание по чужди езици “Аз мога - тук и сега” се проведе на 20 – 30 април в гр. Девин. В него участват ученици от 7. до 12. клас. В надпреварата се включиха 598 участници от 94 училища от цялата страна. Състезанието премина през три етапа: писане на есе/разказ, четене и писане с разбиране, говорене и слушане с разбиране. На финалния етап бяха допуснати само участниците, класирани след първите два етапа в Топ10 на състезанието в различните възрастови групи.

     Една от целите на състезанието е да запознае в действие учениците с международно признатите и утвърдени сертификационни практики по чужди езици.

     Неотменна цел е насърчаването на изучаването на чужди езици не само в училищата, но и извън тях и популяризирането на богатото езиково и културно разнообразие с цел повишаване нивото на многоезичност и междукултурно  разбирателство.

     Желаем на Елиф и нейната учителка Хюсние Догу да бъдат все така упорити, всеотдайни и успешни!

Прочетена 45 пъти Последно променена в Сряда, 03 Май 2023 10:49