Новини (48)

Петък, 01 Юли 2022 18:42

Забавна граматика

На 27.06.2022 г. бе проведена публична изява на група „Забавна граматика“ с ръководител г-жа Невин Тахир.
Занятието имаше за цел да покаже знанията и уменията на учениците и играейки да повишат мотивацията си за учене. Вниманието бе насочено върху книжовните норми на българския език, разиграха задачи за откриване на правописните, граматичните и пунктуационни грешки. Справиха се с лекота с всички задачи

За поредна година Шуменския университет „Епископ Константин Преславски “, организира турнир по информационни технологии и информатика, с което дава шанс на ученици от цялата страна да покажат на какво са способни и да получат адекватна оценка на своите знания. Участниците в турнира защитиха своите проекти  от 04.06.2022 г. до 05.06.2022 г. онлайн. Нашето училище участва с два проекта под ръководството на Гюлджан Дауд - старши учител по ИТ. Единият проект, който беше в направление „Мултимедийни клипове“, защити Мерт Ерол от VIII а клас, а другият в направление „Уеб сайт – писан код“, защитиха Дилек Сунай и Айлин Сали от  VIII б клас. И двата проекта се класираха на призови места в своите категории – Мерт е на първо място, а Дилек и Айлин – на трето място.

На 22.06.2022 година, групите по интереси: „ПЪТЕШЕСТВЕНИК“,  „IT КЛУБ 1“,  „IT КЛУБ 2“ , с ръководители Димитрина Вълкова, Гюлджан Дауд и Ибрахим Ибрахим споделиха едно виртуално пътуване в света на науката, историята и направиха паралел между миналото и съвремието, като ни направиха съпричастни към знанието и емоциите, които са преживеели през учебната година

На 23.06.2022 г. групите по Занимания по интереси - "Пътешественик" и "Млад изследовател" с ръководители Димитрина Вълкова и Лейля Кьосеюмер посетиха Узунджовската църква, Александровската гробница и Планетариума в гр. Димитровград.

Отбелязваме 29 юни – Национален ден на безопасността на движението по пъ-тищата. На него се организират редица инициативи, които тази година преми-нават под мотото „На пътя животът е с предимство“.
В отбелязването на Деня се включват и редица общини, неправителстве-ни организации и социално отговорни компании. С това се цели привличане на допълнително обществено внимание към проблемите на пътната безопасност, не само на този ден, но и през цялата година.
Датата е избрана и поради факта, че сега започват месеците, в които традиционно се предприемат много пътувания и когато настъпват най-голям брой тежки пътнотранспортни произшествия.
Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ се обръща с призив към всички хора – бъдете внимателни и толерантни на пътя. Никой, никога не знае кога ще попадне в инцидент – вземете всички мерки за превен-ция сега, защото в следващата минута може да е късно. Шофирайте така, сякаш всяко дете на пътя е Вашето!

 

На 22.06.2022 г. в Центъра за подкрепа на личностното развитие - ОДК гр. Кърджали се проведоха междуучилищни дейности по проект ,,Подкрепа за успех“ на група ,,Забавна химия“. Учениците от СУ ,,Н. Й. Вапцаров“ участваха с видеоклип, който бе презентиран от представителна група в състав:

  1. Джансу Мехмед Карачол
  2. Ипек Ибрахим Ибрахим
  3. Есма Авни Халил
  4. Бурчин Сезгин Мехмед

Всичките от ХI ,,а“ клас.Те разясниха на зрителите как са провеждани опитите по време на занятията и уточниха, че повечето от демонстрациите са свързани с процесите окисление и редукция (с пренос на електрони), катализа и термични ефекти на реакциите. На видеоклипа са подбрани експерименти голяма част, от които са свързани със свойствата на калиевия перманганат, както и ефектни опити ,,Слонска паста“, ,,Синята бутилка“, “Овъгляване на захар“, ,,Топъл лед”, ,,Горящи ръце“, ,,Огънчета под вода“, ,,Призрак“ и ,,Огън без кибрит“. В течение на обучението учениците осъзнаха, че химията е колкото сериозна, толкова и забавна наука.
Надяваме се представените от нас експерименти да ви харесат и заинтригуват

На 23 юни бе проведена доброволна ученическа акция, в която бяха почистени райони на кв. 11 и хижа ,,Момчил юнак". Бяха събрани над 15 чувала с отпадъци и сортирани отделно капачки от пластмасови бутилки. Не ги уплаши нито жегата, нито проливният дъжд, за да се погрижат за любимите си град и планина.
Доброволците бяха забелязани от чуждестранни граждани, впечатлени от инициативата на младото поколение.

- Организатори: УЧЕНИЧЕСКИ СЪВЕТ НА СУ ,,Н.Й.ВАПЦАРОВ" гр. Момчилград

Днес, 22.06.2022 г. групите за Занимания по интереси: "Спортът е здраве" - 5 и 6 клас, "Футбол" - 5 и 7 клас, "Забавна математика" - 7.б клас с ръководители Бекир Халил, Митко Календжиев и Нуртен Исмаил посетиха средновековния каменен комплекс "Перперикон" - Кърджали.

На 22.06.2022 г. /сряда/ от 10.00 ч. Средно училище "Никола Йонков Вапцаров" - гр. Момчилград ще участва в междуучилищна дейност по проект "Подкрепа за успех", която ще се проведе в ОДК - Кърджали.  Четири ученички от 11.а клас, участващи в група "Забавна химия" с ръководител Юзджан Шакир, ще представят видеоклип с експериментални опити по химия.

Loading...

 

ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС!

Учениците Гизем Ахмед от Va клас и Ванеса Козубова от VIIа клас начело с учители Фатме Садула и Мариана Кулиева са победители на финалния кръг от състезанието по български език и литература „Стъпала на знанието“.
Директорът на училището, госпожа Валя Чанева поздрави учениците за отличните резултати.
С пожелание за бъдещи успехи – бъдете амбициозни, любознателни и отговорни!

На 07.06.2022 г. в СУ „Никола Йонков Вапцаров“ – гр. Момчилград, се проведе демонстративна среща по волейбол между момичешките отбори на 5. и 6. клас, ръководени от Бекир Халил. Мероприятието бе организирано като публична изява в рамките на дейности по интереси в училището и премина под надслов „Спортът е здраве!“. Сред публиката бяха ученици, родители и учители.

Страница 1 от 4