СУ "Н.Й.Вапцаров"

joomla templates

Зам.-министър Ангел Величков посети СОУ „Н.Й. Вапцаров”

Е-мейл Печат ПДФ

Заместник-министърът на външните работи Ангел Величков посети днес СОУ „Н.Й. Вапцаров” и се срещна с единадесетокласници в час по история. Дипломатът бе посрещнат от директора на учебното заведение Мюмюн Юсуф и ресорния зам.-кмет на община Момчилград Ерол Мехмед.  Пред средношколците Ангел Величков разказа за дейността на Министерството на външните работи и работата на българските дипломати през последните 23 години в сферата на  международното сътрудничество.

Образователната система в България и кариерното развитие на младите хора предизвикаха сериозен интерес от страна на учениците, които отправиха редица въпроси към зам.-министъра за обучението и професионалната им реализация. Той ги посъветва да изучават повече чужди езици, тъй като езиковото многообразие е от голямо значение за реализация в модерния свят.

Ангел Величков не пропусна да отдаде почит на Нелсън Мандела изтъквайки, че покойният бивш южноафрикански президент се е превърнал в символ на мира и разбирателството между хората от различни култури. Отбеляза, че с упоритост, труд и търпение младите хора ще осъществят своите мечти. „Обучението зад граница за срок от семестър или година ще ви даде допълнителна представа да развиете своите качества”, посочи зам.-министърът на външните работи.

Бяха раздадени брошури за налични програми за старт на кариерата и учебни стажове във външното министерство.

По-късно през деня дипломатът ще бъде на посещение в Ардино и Кърджали. 

Проект "Твоят час"

Връзка с нас

Telephone number of Администратор +35936312119 / +35936312254

ПРЕВОДАЧ/TRANSLATOR

Кои сме ние?

"Култура на етносите в община Момчилград-от минало към настояще"

Топонимично изследване на родовите връзки