СУ "Н.Й.Вапцаров"

joomla templates

Достигнати върхове

Е-мейл Печат ПДФ

Една от поредните изяви на Едиз Ружди Насуф от 11а клас е участието му в инициативата на Пощенска банка "Силен старт". Той се класира, наравно с други 49 участници, със своето есе на темa „Моят силен старт за България започва с...”. Предстои му награждаване със сумата от 1000 лв. за постигнатото призово място. Поздравяваме го искрено и му пожелаваме нови творчески успехи.

[към есето]

Помощ от деца за деца

Е-мейл Печат ПДФ

     На 28.03.2012 г. представители на Ученическия съвет - Емел Ахмед от  X "а" клас, Хатике Ахмед  от VIII "а" клас и Венцислав Луканов  от IX "б " клас посетиха " Дом за медико- социални грижи за деца" - гр. Кърджали. Учениците направиха от името на СОУ "Никола Йонков Вапцаров" - Момчилград -  дарения - натурални сокове, детски пюрета, кроасани и играчки за децата в размер на 266 лева. Инициативата бе предложена и осъществена от Ученическия съвет на училището, по идея на ученичката  Емел Ахмед - oт  X а клас.

       От името на персонала на Дома за медико-социални грижи - Кърджали  изказаха благодарност за благородната инициатива на учителите и учениците от СОУ "Н.И.Вапцаров",  включили се в събирането на средствата, като предоставиха на училището свидетелство за дарение.

Благотворителни кампании

Е-мейл Печат ПДФ

       Учениците от СОУ ”Н.Й.Вапцаров”  се включиха в  две благотворителни кампании за лечение на деца. През месец декември под наслов „Надежда за Коледа” , Ученическия съвет осъществи събиране на средства за лечение на детето Тодор Чаушев от Момчилград, страдащо от детска церебрална парализа. Събраните средства са  размер на 178 лева. Парите са преведени по банков път на дарителската сметка на момчето в банка ДСК.

       През месец март, ученицте от XII клас, заедно с Ученическия съвет, организираха благотворителна кампания за лечение на тяхна съученичка . Събраните средства  са в размер на 750 лева. Парите са предадени на бащата на момичето.

      Родителите, получили помощ от благотворителните кампании, изказаха своята благодарност на всички ученици и учители, станали съпричастни към лечението на техните деца. 

Празник на буквите

Е-мейл Печат ПДФ

           Учениците от Ia и Iб изучиха всички букви. Вече могат да четат и пишат. Искат да споделят голямата си радост, че вече са грамотни. Затова днес е голям празник. Него го няма в календара. Той идва в навечерието на пролетта с песента на птиците и пъстрите цветя.  Специално за него първокласниците научиха стихотворения и песни, подготвиха драматизации. С гордост показаха една малка част от наученото в часовете по български език.

Постижения

Е-мейл Печат ПДФ

Отлично подготвени, знаещи и можещи млади хора са учениците от СОУ „ Н. Й. Вапцаров”. 

Гордеем се с:

- Английски език – Ахмед Али - – IXа клас, Бинназ Хасан - XIIа клас

- Математика – Берна Дауд – Va клас, Мелин Абдурахман – Vа клас, Айдениз Мустафа – Vа клас

- История – Бинназ Хасан – XIIа клас , Гюсюм Ахад – XIIа клас, Галина Димитрова – XIIа клас, Юмер Ахмед – XIа клас, Нурай Халим – XIа клас, Тюркер Моллахасан – XIа клас

- Физика – Джансел Алиш - VIIа клас, Зелиха Хаджимехмед - VIIа клас, Серпил Ахмед - VIIа клас, Гизлем Ахмед - VIIа клас

- Знам и мога (IVкл.) –  Гизем Али - – IVа клас, Деря Сали  - IVа клас

- Инф. технологии – Мелин Абдурахман – Vа клас, Берна Дауд – Va клас, Едиз Насуф - XIa клас, Нурай Халим - XIa клас

- Биология:  Ъшъл Юсеин VIIа клас, Михриджан Али – VIIб клас, Зелиха Хаджимехмед - VIIа клас, Есин Алиосман - VIIа клас, Джансел Алиш - VIIа клас,

Изабела Славчева - VIIб клас

- Български език и литература – Берна Дауд – Va клас

- География – Берна Дауд – Va клас,

 които успяха да се класират за областния кръг на олимпиадите

Поздравления и пожелания за следващи успехи на възпитаниците на СОУ „ Никола Йонков Вапцаров”. 

Страница 9 от 12

Електронен дневник

Административни услуги

Проект "Подкрепа за успех"

Връзка с нас

Telephone number of Администратор +35936312119 / +35936312254

ПРЕВОДАЧ/TRANSLATOR

Кои сме ние?

"Култура на етносите в община Момчилград-от минало към настояще"