СУ "Н.Й.Вапцаров"

joomla templates

„Ден на розовата фланелка“ – срещу агресията в училище

Е-мейл Печат ПДФ

Учениците и учителите от Средно училище „ Н. Й. Вапцаров“ не останаха безразлични към Световния ден против тормоза в училище, известен като „ Ден на розовата фланелка“ . Всяка година последната сряда на месец февруари е посветена на борбата с тормоза в училище.

В беседи и разговори учители и ученици обсъдиха проблемите за тормоза в училище , за необходимостта да бъдем съпричастни и да не затваряме очите си, когато някой е подложен на насилие и унижение.

Ученици от прогимназиален и гимназиален етап  раздадоха розови лентички на учителите и на съучениците си под надслов „ Не  на тормоза“; „ Да спрем грубостта, обидите и ударите,  нека да гледаме на света през розови очила. Ние го можем“. 

Посещение на Регионалния исторически музей в Пловдив, секция „Еврика“ по НП „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул „Културните институции като образователна среда“

Е-мейл Печат ПДФ

На 12.11.2019г. учениците от 9а и 9б клас от СУ „Никола Йонков Вапцаров“ посетиха Регионалния исторически музей в Пловдив, секция „Еврика“ за изнасяне на урок на тема „Принципи на действие на съвременните мобилни устройства“ от тематичното разпределение по информационни технологии за VIII клас. Учениците видяха вълнуващия път на големите открития на XIX  и XX век. Чрез интерактивни игри  учениците имаха  възможност да експериментират и най-важното – да научат, че може да играят, докато превръщат добрите идеи в работещ  механизъм. Те се запознаха с открития в областта на мобилните комуникации. Имаха  възможност да се запознаят с делото на откривателя на телефона Александър Бел, да видят първите телефони и да направят сравнение със съвременните мобилни устройства. Пред учениците се изнесе  урок в извънучилищна среда.

Споделяне на добри практики между училища

Е-мейл Печат ПДФ

От 06.11. до 08.11.2019г. ученици и учители от Средно училище „Никола Йонков Вапцаров“ – гр. Момчилград бяха на посещение в Средно училище „Нешо Бончев“ – гр. Панагюрище по Национална програма „Иновации в действие“. Учениците и учителите се запознаха как се използват облачните технологии в часовете по български език и литература в четвърти клас, английски език в осми клас и химия и ООС в девети клас.

На организираната кръгла маса  домакините споделиха добри практики в областта на облачните технологии, а гостите представиха своето училище.

Срещата беше ползотворна и за двете страни.

ПОКАНА за провеждане на І-ви етап от избор на Обществен съвет

Е-мейл Печат ПДФ

ДО

РОДИТЕЛИТЕ НА УЧЕНИЦИ

ОБУЧАВАНИ В СУ „НИКОЛА Й. ВАПЦАРОВ“

 

 

ПОКАНА

за провеждане на І-ви етап от избор на Обществен съвет

 

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОПОДА,
 

На основание чл. 11  от Правилника за създаването, устройството и дейността на обществените съвети към детските градини и училищата,
 

ВИ УВЕДОМЯВАМЕ,

че предстои избор на нов Обществен съвет към СУ „Н. Й. Вапцаров“.

Във връзка с това:

1.      В седмицата 11 – 15.11.2019г. по паралелки предстои провеждането на първия етап за избор на  делегати за Обществен съвет 2019 – 2022 год.

2.      Мястото, датата и часът на срещите по паралелки, ще бъдат уточнени от класните ръководители в ел. дневник или в бележниците за кореспонденция на Вашите деца.

3.      Училищното събрание на избраните по паралелки родители –делегати (втори етап), ще се проведе на 20.11.2019 г.

Надяваме се, че ще изберете най-достойните сред родителите!

Нова площадка по БДП

Е-мейл Печат ПДФ

На 27.09.2019 г. учениците от начален етап присъстваха на откриването на площадка за безопасност на движението по пътищата в гр. Момчилград, която ще се ползва в часовете по БДП. Учениците демонстрираха познанията си по безопасност на движението. Благодарение на новооткритата площадка те много по-пълноценно ще усвояват материала и ще го прилагат на практика.

Страница 8 от 18

Безопасност на движението по пътищата

Правила за Обучение в условие на COVID 19

Образование В УСЛОВИЕ НА COVID 19

Poster final

Електронен дневник

Административни услуги

Връзка с нас

Telephone number of Администратор +35936312119 / +35936312254

ПРЕВОДАЧ/TRANSLATOR

Кои сме ние?

"Култура на етносите в община Момчилград-от минало към настояще"