СУ "Н.Й.Вапцаров"

joomla templates

Връчване на дипломите на випуск 2012

Е-мейл Печат ПДФ

    56  зрелостници от СОУ „Никола Й. Вапцаров” - Момчилград получиха своите дипломи за завършено средно образование на официално тържество, което се състоя в понеделник, 25.06.2012г. в кинозалата на училището. Те бяха връчени от директора на учебното заведение Мюмюн Юсуф с пожелания за успешна реализация в живота.

Всички ученици се чувстваха изключително щастливи и горди, че са учили в това училище. Випуск 2012 има с какво да се гордее. Постигналите най-висок успех бяха отличени с грамоти и предметни награди на 24 май –Деня на славянската писменост и култура.
     Младежите бяха радостни, че завършват този важен етап от живота си и изразиха готовност да поемат отговорност пред себе си и обществото за следващото предизвикателство, а именно да са добри и успешни студенти.
     Пожелаваме им да се реализират успешно в живота и да бъдат в помощ за  бъдещето на града и страната ни.,,

Още снимки тук

„Да изчистим България за един ден“.

Е-мейл Печат ПДФ

    Учениците и учителите от СОУ „Никола Й. Вапцаров” се включиха активно в кампанията по инициатива на bTV Media Group „Да изчистим България за един ден“. Амбицията на "Да изчистим" е всички ЗАЕДНО да направим света по-чист, по-уютен и по-зелен. От 4 години насам опитът "чистене на една държава за един ден" се предава от страна в страна. През 2012-та акцията ще бъде глобална - стотици милиони доброволци ще чистят държавите си.

     Районът , определен за почистване от нас, беше дворът на училището и пространството между двете главни улици – от сградата на училището до кръговото кръстовище преди стадиона. Чувалите за отпадъци и ръкавиците бяха осигурени от община Момчилград.

Ден на ученическото самоуправление

Е-мейл Печат ПДФ

         На 09.05.2012 година в СОУ „ Никола Й.Вапцаров” – Момчилград за поредна година се проведе „Ден на ученическото самоуправление” . По този повод учениците от среден и горен курс заместиха своите преподаватели в часовете за деня и поеха инициативата да ръководят дейността в училището. Предварителната подготовка на учениците бе съпроводена от указания за тяхната дейност в деня на самоуправлението от Училищното ръководство и учителите. В инициативата се включиха 86 ученика от V до XII класове. Учениците от Ученическия съвет поеха ръководството на училището.

       За кратко „Директор” стана Тюркер Моллахасан – от XI „а” клас, Помощник-директор административна дейност – Сузан Селяхтин – от XI „в” клас, Помощник-директор учебна дейност – Николина Филипова –от XI „б”клас. Заместващите Училищното ръководство проведоха кратка работна среща със своите „колеги-ученици”, на която поставиха задачи за седмицата и направиха важни съобщения. Учениците с интерес пристъпиха към неспецифичните си задачи за деня, като се подкрепяха професионално от своите учители. Учениците за пореден път показаха желанието си да бъдат активни участници в училищния живот. 

Традиционен пролетен празник

Е-мейл Печат ПДФ

     С разцвета на пролетта идва и денят, в който вапцаровци по традиция отбелязваме с пролетен бал.

    Тази година е подчинена на 60 години от откриването на учебното заведение, заяви зам.-директорът Нермин Юмерова при откриването на празничния концерт.

    Сцената бе празнично украсена, а в препълнения салон на читалище „Нов живот” гостите и гражданите от града и общината се насладиха на прекрасните изпълнения на възпитаниците от СОУ ”Н. Й. Вапцаров” в Момчилград.
С много танци и песни подготвени от ученици от 1-ти до 12-ти клас преминаха неусетно вечерните часове на пролетния празник.

С „ВЯРА” и оптимизъм учениците следват девиза на своя патрон Никола Вапцаров.

Среща с Омбудсмана

Е-мейл Печат ПДФ

   На 03.05.2012г. се проведе среща на учениците от гимназиалните класове, участници във форми на ученическо самоуправление, с Омбудсмана на област Кърджали – г-н Хакиф Емин. Срещата е част от  Училищната програма по кампанията „Участвам и променям” за учебната 2011/2012г. – година на социалните и граждански компетентности.

   Г-н Хакиф Емин запозна учениците с историята на институцията, която представлява, представи дейността си, принципите и формите на посредничество, които прилага. Омбудсманът отговори и на въпросите на заинтересуваните участници.

   Срещата беше полезна и интересна. Учениците научиха, че ако правата им са накърнени, могат да ги защитят като се обърнат за безплатна помощ към Омбудсмана.

Страница 8 от 12

Електронен дневник

Административни услуги

Проект "Подкрепа за успех"

Връзка с нас

Telephone number of Администратор +35936312119 / +35936312254

ПРЕВОДАЧ/TRANSLATOR

Кои сме ние?

"Култура на етносите в община Момчилград-от минало към настояще"